icon_website_skenuwklant

Stap 1 Ken uw klant, de basis van alles

Kent u als directeur/eigenaar de wensen, frustraties en dilemma’s van de klant? Waar ligt uw klant van wakker? En wat kunt u bieden om hem weer lekker te laten slapen?

Dit is van essentieel belang om te kunnen verleiden met de juiste propositie. Uw klant is kritisch en de concurrentie is soms groot. Waar maakt uw bedrijf hét verschil? Hoe zorgt u ervoor dat de DMU van uw prospects nu juist uw product of dienst afneemt en niet die van de concurrent? Hoe zorgt u ervoor dat ze überhaupt weten wie u bent en wat u voor ze kunt betekenen? Het is van essentieel belang dat u weet wat de klant voor wensen, frustraties en dilemma’s heeft, zodat u kunt verleiden met de juiste propositie op het juiste moment.

Brandindustry helpt met het beantwoorden en inrichten van deze vragen
Tijdens de kennismaking en het eerste aanloop-gesprek bespreken we alles over hoe we gezamenlijk tot hét inzicht van de klant komen, om vervolgens de propositie te bouwen; met een onderscheidende belofte en bewijsvoering. Relevantie is essentieel. We gebruiken hier onze kennis van succesvolle cases van onze klanten uit andere branches voor om te komen tot een goed antwoord (vaak dus middels kruisbestuiving). Klantinzichten vormen de basis voor de marketingactiviteiten, wat de bouwstenen zijn voor een inzicht-gedreven propositie en hoe we die bouwstenen toepassen in de praktijk. De vervolgstap is dan om de middelen te bepalen om dit te bereiken.

 

B2B BLOG

Brandindustry deelt haar kennis graag

Communicatie tips ten tijde van crisis

Hoe blijf je top of mind en relevant voor je zakelijke doelgroep? Daarvoor hebben we een kort stappenplan gemaakt...

Lees verder

Digitalisering: bovenaan agenda CEO’s

Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot onder 522 ondernemers, bestuurders en topmanagers. Bijna 75% heeft dit onderwerp bovenaan de agenda staan.

Lees verder

Marketing of business case?

In B2B raken marketing vraagstukken veelal de gehele organisatie. Ga maar na: "Een excellente klantervaring realiseren"[...]

Lees verder

Comments are closed.