Schüco

Verstevigen marktpositie door continue marketingondersteuning met focus op waardecreatie en customer engagement

Systeemleverancier van aluminium en kunststof geveloplossingen

Ramen, deuren en gevels. De Duitse firma Schüco is een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige raam-, deur-, en gevelsystemen van aluminium en kunststof. De eindproducten van Schüco worden met 4800 medewerkers in 78 landen wereldwijd miljoenen keren ingezet en vervullen de hoogste eisen op het gebied van design, comfort, veiligheid en energiezuinigheid.

Schüco heeft een zeer hoge naamsbekendheid van 99% onder de architecten in Duitsland en in Europa zijn 1 op de 2 gebouwen voorzien van Schüco oplossingen. Zij leveren de systeemtechniek, de middelen en kennis om geveloplossingen te produceren.

De DMU-structuur van Schüco is een uitdagende, waarin de beslisser niet per se de directe koper en dus klant is van Schüco. De klanten van Schüco, zijn de gevelfabrikanten die de eindproducten produceren. Een belangrijke voorschrijvende partij is de architect, die zijn voorkeur voor Schüco middels het bestek kan laten blijken. Daarnaast is er vaak een vastgoedontwikkelaar betrokken bij een project.

In samenwerking met de marketingmanager stellen we ieder jaar een marketingplan op. Hierbij is er bijzondere aandacht voor de doelstellingen en focuspunten. “Relevantie” en “added value” zijn hierbij kernkreten. En nog steeds. Iets wat überhaupt zeer belangrijk is in technische B2B omgevingen.

Uitdagende DMU waarin de beslisser niet per se de directe koper is van het product.

Customer engagement is key

Architecten hebben dus een grote invloed op de besluitvorming als het gaat om de geveloplossingen. Marcom focust zich dan ook onder andere op deze groep, met oog voor de behoeftes die bestaan (gefundeerd met onderzoek). Zo zijn zij op zoek naar inspiratie, tekeningen en documentatie waardoor het werk eenvoudiger wordt en tijd wordt bespaard voor essentiële werkzaamheden. Zo wordt er o.a. een architectenmagazine ontwikkeld, Footprint. Ook is er een online architectenplatform “Workspace” ontwikkeld waar de architect snel bestekteksten en CAD-tekeningen kan benaderen. Tevens is er allerhande technische documentatie ontwikkeld en wordt service van Schüco voor de architect prominent onder de aandacht gebracht.

Anderzijds is de ondersteuning naar de Schüco verwerkende gevelfabrikanten (de klanten) van groot belang. Hoe sterker zij opereren in de markt hoe beter het resultaat. Customer engagement staat dan ook hoog in het vaandel bij Schüco. Hoe kunnen we onze klanten zoveel mogelijk en relevant ondersteunen? Een terugkerende vraag binnen de organisatie.
Brandindustry helpt hierbij.

CONTENTONTWIKKELING VOOR HET CREËREN van AWARENESS

technische documentatie

strategie

brochures

video projecten

online

handleidingen

gerelateerde cases