polysur

rebranding & digitalisering

HET INTERNATIONALE HANDELSMERK BETROUWBARE ELEVATORBANDEN VOOR DE BULK- EN PROCESINDUSTRIE

Polysur is een kwalitatief hoogwaardig productmerk rubber elevatorbanden van de Nederlandse organisatie Muller Beltex. Het heeft een goede bekendheid, kent zeer veel groeipotentieel en wordt internationaal met behulp van distributeurs verkocht. Omdat Muller Beltex het enige verkoopkanaal is, komen alle aanvragen hier rechtstreeks (welke dan weer worden toegespeeld aan de juiste distributeur) OF via distributeurs binnen: een zeer arbeidsintensieve activiteit (informatie- en offertevragen). Ook schept het enige verwarring: wie is nou Muller Beltex en wie is nou Polysur? Gevolg is dat Polysur een troebele identiteit heeft, intransparant is met een slechte vindbaarheid.

BRANDINDUSTRY_website_case_polysur_web1

Krachtige positionering van het merk Polysur

Rebranding & digitalisering

Gezamenlijk is besloten dat dit efficiënter en professioneler kan en moet om zo de positie van het dealernetwerk in de eigen lokale markten te versterken en Polysur als een nog krachtiger merk te positioneren. Allereerst is het merk los getrokken van Muller Beltex en apart gepositioneerd waardoor het onder andere eenvoudiger is om de markt te bewerken. Vervolgens zijn een digitaal platform en relevante documentatie met een eigen identiteit gerealiseerd; hiermee is het salesproces efficiënter geworden. Kopers kunnen nu een hoop informatie zelfstandig vinden (AdWords inzet verhoogt vindbaarheid) en distributeurs kunnen een groot gedeelte van het verkoopproces zelf oppakken doordat aanvragen nu rechtstreeks binnenkomen.

Strategie

Merk positionering

datasheets

Technische producten

online

Website, AdWords campagne

digitaal

Nieuwsbrief, emailhandtekening

Brochures

Corporate

Handleidingen

Technische handleidingen

Door de digitalisering van een deel van de activiteiten worden enerzijds kosten gereduceerd en anderzijds added value gecreëerd wat resulteert in een betere klantervaring.

wilt u meer informatie en bent u nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak
serge_zww_klein_MG_2191

Serge van der Born

CEO / strategy director

serge@brandindustry.com

ruby_zww_klein_MG_2249

Ruby Dickhoff

B2B marketing adviseur

ruby@brandindustry.com

stanley_zww_klein_MG_2267

Stanley Janssen

B2B marketing adviseur

stanley@brandindustry.com

gerelateerde cases