muller beltex

Verstevigen marktpositie door herpositionering, professionaliseringsslag en lead management

Service- en kennisleverancier voor de bulk- en procesindustrie

Muller Beltex levert nationaal en internationaal een range aan componenten voor de agrarische en industriële bulk- en procesindustrie voor het horizontaal en verticaal transporteren en verwerken van grondstoffen.

Begin 2014 was de constatering dat de inrichting en uitstraling van de marketing & communicatie niet paste en afbreuk deed aan de kwaliteit die het bedrijf al sinds de jaren ’50 nastreeft in alle facetten van haar dienstverlening. Daarnaast waren er voldoende ontwikkelingen en kansen in de markt waarbij het gevoel was dat daar meer winst viel te behalen. Als laatste vond men dat de positionering en daarbij horende focus en boodschap niet klopte. Na een download- en focussessie is er besloten dat deze veel meer op het service- en kennisaspect & de TCO(Total Cost of Ownership) bedrijfsvisie moest liggen en dat alle doelgroepen zich daar bewust van moesten worden.

MB_portfolio_website

Tijd voor verandering dus en genoeg zaken waarop winst te behalen viel.

Marketing & communicatie professionalisering voor het optimaal bedienen van verschillende doelgroepen

In een aantal sessies zijn de strategie, positionering, belofte en het grote verhaal bepaald. Hiervoor zijn vragen als “wie zijn wij? / wie willen wij zijn? / wat levert het de klant op? / wat is de meerwaarde voor de klant? / waar ligt de behoefte van de klant en wat heeft deze nodig? / waar wordt een oplossing voor geboden?” de revue gepasseerd. Met de uitkomsten van bovenstaande vragen is er invulling gegeven aan diverse (basis) communicatiemiddelen. Deze waren er wel, maar ernstig verouderd en niet representatief voor wie Muller Beltex nu is. In een periode van anderhalf jaar tijd zijn er diverse online, offline en social uitingen ontwikkeld en middelen ingezet. Deze zijn online en offline verkrijgbaar.

Middelen die zorgen voor awareness en kunnen dienen als sales tool bij het aanschrijven of bezoeken van relaties.

Corporate identity

Huisstijl, advertenties, productlogo

datasheets

Technische producten

online

Website, social media

digitaal

Nieuwsbrief, emailhandtekening

Brochures

Corporate & productgroep in 3 talen

Handleidingen

Technische handleidingen

Marketing & Sales alignment Continue inzet van intelligente marketing & communicatie voor efficiëntere sales activiteiten

Nu het fundament staat, zijn we de markten/doelgroepen actief aan het benaderen. Daar waar samen kansen worden gesignaleerd, van toegevoerde waarde zijn met het diensten-/productportfolio of men nog niet bekend is met Muller Beltex of niet bekend is met de juiste en laatste informatie. Bijvoorbeeld middels e-mailings, AdWords en nieuwsbrieven. Vaak gecombineerd in campagnes. Al deze activiteiten dragen ertoe bij dat sales activiteiten efficiënter worden. Doelgroepen zijn via intelligente en continue marketing & communicatie goed geïnformeerd (“aware”) en komen steeds verder in de buyer journey, richting het conversiepunt tot koop/samenwerking. De inzet van sales mensen wordt daardoor efficiënter.

wilt u meer informatie en bent u nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak
serge_zww_klein_MG_2191

Serge van der Born

CEO / strategy director

serge@brandindustry.com

ruby_zww_klein_MG_2249

Ruby Dickhoff

B2B marketing adviseur

ruby@brandindustry.com

stanley_zww_klein_MG_2267

Stanley Janssen

B2B marketing adviseur

stanley@brandindustry.com

gerelateerde cases