DANA – BREVINI

Overname door Amerikaans beursgenoteerd bedrijf, ondersteuning bij awareness nieuwe partij en branding nieuwe naam en voortborduren op de gevestigde naam van het oude merk.

Dana Brevini een gevestigd merk in een nieuw jasje

Net nadat we het traject hadden afgerond om de merken Brevini Power Transmission, Brevini Fluid Power en Brevini Winches onder te brengen van 3 aparte bedrijven naar één bedrijf en één merknaam, te weten Brevini, krijgt Brevini Nederland te horen dat de wereldwijde Brevini groep is overgenomen door een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf die producten en merken aan de markt aanbiedt die in het verlengde liggen van de aandrijftechniek van Brevini.

Het net in de markt gezette Brevini brand krijgt een nieuw jasje, een nieuwe naam (Dana Brevini) en is een productgroep voor het Dana concern. De naamswijziging in Dana Brevini gaat gepaard met een ander logo en een andere kleur. Daarbij is er nog een uitdaging het grote beursgenoteerde concern is qua naamsbekendheid minder in de markt gezet dan de merknaam Brevini. Zowel de uitvoering als het transitietraject werd door Brandindustry begeleid.

DBR_A_logo.250x250px_youtube

Strategische vertaalslag van Brevini Benelux naar Dana Brevini

Van een geheel eigen huisstijl naar een corporate huisstijl in de lijn van het corporate Dana eisen, waarbij de gehele communicatie moet voldoen aan de eisen van de corporate en de vertaalslag gemaakt moest worden naar de Noord-Europese markt. Brandindustry verzorgt de begeleiding van deze transitie.

De doelgroepen en de orderportefeuille verschillen enorm. Waar Dana Brevini te maken heeft met klanten zoals Ford en General Motors werkt Brevini Nederland voor zowel multi-nationals als MKB’ers en loonwerkers. Aangezien de Europese markt sowieso kleiner is en verdeeld is over meerdere kleinere opdrachten qua volume, moest de corporate communicatie vertaald worden naar de Europese markt. Daarnaast moest allereerst gewerkt worden aan de naamswijziging en naamsbekendheid van Dana Brevini als nieuw bedrijf en merk.

BRANDINDUSTRY_website_case_dana_brevini_adv_campagne

Krachtige beweging

Kortom, werk aan de winkel, we zijn samen met de klant een awareness traject in gegaan, waarin we de voordelen voor de klant communiceren, maar tegelijkertijd ook vertellen dat het vertrouwde Brevini-merk, dat staat voor kennis van de markt de producten en grensverleggende mogelijkheden, gewoon blijft (voort)bestaan. De beweging (Dana Brevini) is een grote partij, een krachtige beweging, de producten zorgen voor beweging, een krachtige beweging die ervoor zorgt dat de klanten van Dana Brevini niet stilstaan. Want stilstand is achteruitgang, zeker in de technische B2B markt.

Middelen die zorgen voor awareness en kunnen dienen als sales tool bij het aanschrijven of bezoeken van relaties.

campagnes

 

strategie

 

design

 

digitalisering

 

contentontwikkeling

 

procesoptimalisatie

 

wilt u meer informatie en bent u nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak
serge_zww_klein_MG_2191

Serge van der Born

CEO / strategy director

serge@brandindustry.com

ruby_zww_klein_MG_2249

Ruby Dickhoff

B2B marketing adviseur

ruby@brandindustry.com

stanley_zww_klein_MG_2267

Stanley Janssen

B2B marketing adviseur

stanley@brandindustry.com

gerelateerde cases