customer-experience

Marketing of business case?

Uit onderzoek van Avanade blijkt dat B2B-klanten klantervaring belangrijker vinden dan de prijs van een product of dienst en men bereid is meer te betalen voor een betere ervaring.

In B2B raken marketing vraagstukken veelal de gehele organisatie. Ga maar na: “Een excellente klantervaring realiseren” is dit een marketing of business case? Wat moet er allemaal gebeuren om dit te realiseren? Precies: om extern een bepaalde ervaring af te leveren zal er intern in de organisatie het een en ander moeten gebeuren. Denk dan aan procesoptimalisatie en logistiek. Maar ook zal er in sommige gevallen moeten worden gekeken naar de bedrijfsstrategie of het bedrijfsmodel; voldoet deze nog of moet deze worden geoptimaliseerd?

Uit onderzoek van Avanade is gebleken dat B2B-klanten klantervaring inmiddels belangrijker vinden dan de prijs van een product of dienst en men bereid is 30% meer te betalen voor een betere ervaring. Die ervaring kan o.a. worden gerealiseerd door als organisatie de dienstverlening goed af te stemmen op de behoeftes van de “buyers” en ze te ondersteunen/ontzorgen met content in de dagelijkse uitdagingen en werkzaamheden die zij uitvoeren. Zo wordt relevantie en toegevoegde waarde geboden.

Comments are closed.