digitale transformatie

Digitalisering bovenaan agenda van CEO’s in B2B

Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot onder 522 ondernemers, bestuurders en topmanagers. Bijna 75% heeft dit onderwerp bovenaan de agenda staan. “Hoe snel in te springen op nieuwe disruptieve technologieën, zonder de goede reputatie te verliezen in een steeds transparantere wereld?” is een vraag die veel CEO’s bezighoudt.

Een grotere vraag die Brandindustry neer wil leggen is de volgende:
Wat betekent digitalisering van de wereld voor uw organisatie (intern) en business (extern)? Wat voor kansen levert het op en wat voor invulling kan uw organisatie hieraan geven? Een vraag waar naar onze mening over nagedacht moet worden. In deze snel veranderende wereld staan nieuwe spelers razendsnel op en is de concurrent hier ook over aan het nadenken.

CEO’S van grote B2B organisaties verwachten door de digitale verandering hogere winstmarges te kunnen realiseren. Dit blijkt uit onderzoek van Gartner onder 400 CEO’s waarvan 84% dit heeft aangegeven. Zij beschouwen digitale verandering als een positieve factor. Geen vreemd gegeven omdat digitalisering enerzijds mogelijkheden biedt om de kostenstructuur te optimaliseren en anderzijds de klantbeleving te verhogen.

Het oriëntatieproces in aanloop naar een koop in B2B markten speelt zich voor meer dan 60% online af. De verwachtingen van klanten veranderen door digitalisering zeer snel. Wanneer je als organisatie geen invulling hebt gegeven aan de digitalisering van zaken doen, kom je pas (te) laat in de buyer journey in contact met prospects en leads. Deze zijn dan nog nauwelijks te beïnvloeden. Een substantieel deel van de klantbeleving wordt momenteel dus online bepaald.

Niet alleen in het marketingproces, maar ook in het achterland aan interne processen, binnen de gehele organisatie, zal er een transitie plaats moeten vinden om nieuwe waarde te creëren en zo de klant te behouden en voor je te winnen.

B2B BLOG

Brandindustry deelt haar kennis graag

Communicatie tips ten tijde van crisis

Hoe blijf je top of mind en relevant voor je zakelijke doelgroep? Daarvoor hebben we een kort stappenplan gemaakt...

Lees verder

Digitalisering: bovenaan agenda CEO’s

Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot onder 522 ondernemers, bestuurders en topmanagers. Bijna 75% heeft dit onderwerp bovenaan de agenda staan.

Lees verder

Marketing of business case?

In B2B raken marketing vraagstukken veelal de gehele organisatie. Ga maar na: "Een excellente klantervaring realiseren"[...]

Lees verder

Comments are closed.